Økonomi og Karriere

Økonomi - få styr på penge og forsikringer
Når du er flyttet hjemmefra, ændrer din økonomiske situation sig markant. I sparekassen kan vi hjælp dig med at styre din økonomi, så du ikke bruger flere penge, end du tjener eller får i SU.

En budgetkonto giver dig overblik over både udgifter og indtægter, så betalingerne bliver jævnt fordelt over hele året. Betaler du dine faste udgifter over PBS, slipper du også for at stå i kø, og regningerne betales til tiden. Det sker automatisk og så er det gratis.

Med Netbank kan du tjekke kontoen, betale regninger og overføre penge til andre konti døgnet rundt, jorden rundt. Du kan få Netbank med på din Smartphone, så du altid har adgang til dine konti uanset, hvor i verden du er.

I Sparekassen kan vi også hjælpe dig med råd og vejledning på forsikringsområdet. Når du er fyldt 18 år, kan vi tilbyde dig en Ungdomsforsikring som dækker dit indbo, ansvar og ulykkesforsikring.

Drømme koster ikke noget, men...

Når du flytter vil du sikkert gerne have både en ny PC, en Ipad, lækre møbler eller en fed cykel. Senere er ønskerne noget dyrere at realisere - bil eller måske din egen lejlighed. Ønsker har vi mange af, men der skal penge til. Vi hjælper dig med at realisere dine ønsker. Hvis du har en opsparing, er det selvfølgelig den bedste og billigste vej til at få dine ønsker opfyldt.

Som ung er fristelserne mange, men hurtige lån, køb på afbetaling og kreditkort er dyre måder at låne på. Tal i stedet med din rådgiver i Sparekassen.

Boliglån - hvordan vil du bo?

Når du skal vælge bolig, står valget mellem at leje eller eje, men uanset hvad du vælger, vil boligen typisk være den største enkeltudgift i dit budget. Vælger du at eje din bolig, er det også din første meget store investering.

Hvis du flytter hjemmefra for at læse, er en lejebolig måske det mest interessante. At leje er mindre bindende, men du skal altid sørge for at få en lejekontrakt, som du bør få hjælp til at få gennemgået.

Overvejer du at købe en ejerbolig, kan vi vejlede dig om købet, og hjælpe dig med at beregne den månedlige boligudgift. Der skal altid en udbetaling til for at købe en bolig. Har du ikke selv pengene, hjælper vi dig gerne med at regne på om du har råd til at låne dem og til den rigtige pris.

Karriere - uddannelse, job og rejser 

Hvad vil du være?
Som ung gælder det om at få afprøvet en masse muligheder - livet er fyldt af dem.

Mulighederne er også mange, når du skal vælge job. Her vælger du, hvad du vil beskæftige dig med i 8 af døgnets 24 timer, så valget er vigtigt. Dit adgangskort til et spændende job er det rigtige mix af uddannelse og erfaring.

Når du skal vælge uddannelse, så vælg ud fra lyst og interesse. Du kan hente gode råd, vejledning og relevante informationer om de forskellige uddannelser flere steder.

Mange unge tager, inden de påbegynder deres uddannelse, et halvt eller helt år i udlandet. Det giver god erfaring at prøve tilværelsen under fremmede himmelstrøg.

Er du allerede nået et skridt videre og har lyst til at blive selvstændig og starte eget firma, så kig ind og få en konstruktiv snak i Sparekassen. VI gør meget for iværksættere og udbyder både Vækstkautionslån og Erhvervsfremmelån til iværksættere.

Nyttige adresser, hvor du kan hente inspiration og oplysninger:

 www.uddannelsesguiden.dk
 www.fremtidenerdin.dk
 www.guideskole.dk
 www.legatmidler.dk
 www.legatbogen.dk
 www.su.dk
 www.duda.dk