Børneopsparing

En børneopsparing er en opsparingskonto som forældre eller bedsteforældre kan oprette. Kontoen skal oprettes senest i det år, hvor barnet fylder 14 år.

Der kan indsættes når man ønsker det, eventuelt som månedlig overførsel, og i løbet af kontoen bindingsperiode kan summen blive til en god hjælp til etablering eller uddannelse.

Kontoen skal bindes i mindst 7 år. Bindingsperioden kan tidligst udløbe når barnet fylder 14 år men kan løbe til barnet fylder 21 år. Hvert barn må kun have en børneopsparingskonto, men både forældre, bedsteforældre eller andre kan indsætte penge på kontoen.
Der kan på kontoen indsættes kr. 3.000,- pr. år og i alt kr. 36.000,- plus de renter der tilskrives i bindingsperioden. Renten er variabel og renterne er skattefrie, og i bindingsperioden er indestående ikke formuepligtigt. Der kan ikke hæves på kontoen i bindingsperioden.

Rentesatsen kan findes i vores prisliste her 

Ønsker man at investere indestående helt eller delvis i værdipapirer er dette muligt. Kontakt sparekassen for at få yderligere information om dette.

Vi skal bruge legitimation fra både barn og indskyder for at kunne oprette kontoen.