Slå autopiloten til og få opsparingen til at yngle

Tænker du på at investere, men ved du ikke, hvordan du kommer i gang? Så kan du overveje at se nærmere på tre nye opsparingsproduktker, som er på hylderne i Dronninglund Sparekasse. Sådan lyder anbefalingen fra investeringsansvarlig Brian Sørensen, som er klar med gode råd til kunderne.

Hvis man er træt af de lave renter på kontoen, kan man i stedet overveje at investere sin opsparing. Aktier og nøgletal kan dog virke lidt besværligt og uoverskueligt for de fleste, men sådan behøver det ikke at være. Og til dem, der ikke har den store erfaring med værdipapirer, har Dronninglund Sparekasse løsningerne klar. En af disse er de såkaldte blandede fonde, som nemt kan puste nyt liv i opsparingen, lyder det fra investeringsansvarlig Brian Sørensen.

”Vi tilbyder tre blandede fonde fra Sparinvest, som vi kalder MIX. Og uanset om du er til lav, mellem eller høj risiko kan de dække dit behov. Det smarte med blandede fonde er, at du egentlig bare kan læne dig tilbage, for det hele sker automatisk – og altid i overensstemmelse med den risiko, du har valgt. Det eneste, det kræver, er et kort møde i sparekassen, og så er du i gang”, fastslår Brian Sørensen.

Skyd genvej til verdens børser

Med MIX skal man som privat investor ikke bekymre sig om at udvælge, overvåge eller tilpasse investeringerne, og det kan være attraktivt for dem, der ikke lige ved, hvordan de skal komme i gang. For med en blandet investeringsfond kan du investere din opsparing uden alt besværet, da et enkelt værdipapir giver adgang til investering i mere end tusind aktier og obligationer.

”Med MIX kan man skyde genvej til verdens børser, selv uden at have den store forstand på økonomi og investering. Det er en alt-i-en-løsning, der giver kunderne et meget enkelt og nemt opsparingsprodukt. Risikoen bliver spredt på mange forskellige brancher og lande, så er du ikke typen, der selv kan finde de rigtige aktier at investere i, er MIX interessant. Og der er både et produkt, der passer den forsigtige opsparer, og ham der vil tage lidt større chancer eller først skal bruge pengene om mange år, fortsætter Brian Sørensen.

Altid klar med rådgivning

Som med alt andet inden for pengeverdenen er nøgleordet risiko. For en stor gevinst er ikke nødvendigvis det værd, hvis risikoen også er alt for høj. Det gælder også de blandede fonde, som kommer i forskellige risikoniveauer.

”Det vigtigste, før man investerer, er at vide hvor meget risiko, man kan tåle. Det kan vi altid hjælpe med i sparekassen, hvor man gratis kan få fastlagt sin risikoprofil. Det eneste, det kræver, er at man booker et møde med sin rådgiver, og så er man sådan set i gang, slutter sparekassens investeringsansvarlig

Om MIX

Med et enkelt investeringsbevis blander MIX mere end tusinde aktier og obligationer fra hele verden. Man slipper for selv at overvåge og tilpasse investeringerne, for i MIX sker det hele automatisk. MIX er derfor et nemt og attraktivt alternativ til den traditionelle opsparingskonto. I MIX kan man vælge mellem tre risikoniveauer – lav, mellem og høj.