Ny betalingslov fra den 1. januar 2018

– hvad betyder det for dig som kunde i Dronninglund Sparekasse?

Den nye betalingslov er en følge af EU-lovgivning, Payment Service Directive II (PSD2), der har til formål at øge konkurrencen på betalingsmarkedet, bane vejen for nye betalingsløsninger – og ikke mindst at forbedre vilkårene på betalingsområdet til gavn for kunderne.

Hvad betyder det for dig som kunde i Sparekassen?
Først og fremmest skal du vide, at du ikke skal gøre noget, og at ingen af ændringerne medfører højere priser eller renter.

De vigtigste ændringer er:

Kort
Fremover må butikker mm. ikke opkræve gebyr, når du betaler med Mastercard eller andre kort. Heller ikke på internettet. Det gælder i hele EU.

Forbrugerbeskyttelse
Der kommer mere forbrugerbeskyttelse på kortområdet. Helt konkret falder selvrisikoen ved andres misbrug af dit kort fra 1.100 til 375 kr.

Overførsler til og fra udlandet (EU)
Overførsler i euro til og fra lande i EU/EØS gennemføres på 1 dag. Hvis du f.eks. skal betale for et sommerhus i Spanien i EUR og betaler fra din DKK-konto med veksling til EUR, kommer denne betaling frem senest 1 dag senere til modtageren.

Nye betalingsløsninger
På længere sigt forventes det, at der vil komme flere udbydere af betalingstjenester på markedet til gavn for konkurrencen og dermed kunderne. Et eksempel kunne være en løsning, hvor du får et samlet overblik over alle dine betalingskonti fra flere pengeinstitutter. Denne løsning kommer vi selv med i en ny udgave af mobilbanken i løbet af 2018.

Ny lov om Betalinger, samt opdaterede Alm. forretningsbetingelser mm.

Spørgsmål og svar om den nye betalingslov.