Nye krav til virksomheders handel med værdipapirer

18 september, 2017 10:59

Alle virksomheder, foreninger og organisationer, der handler med værdipapirer, skal inden udgangen af 2017 have en LEI-kode. En LEI-kode er en kode på 20 karakterer, der indeholder oplysninger, som gør det muligt at identificere virksomheder i hele verden. Det har EU besluttet og reglerne træder i kraft 3. januar 2018.

Så hvis din virksomhed har et depot hos os, så skal vi have tilknyttet en LEI-kode til det, inden reglerne træder i kraft. Uden LEI kode vil du ikke kunne handle med værdipapirer efter den 3. januar 2018. Alternativt skal du sælge din beholdning inden nytår.

Det er heldigvis relativt nemt at bestille en LEI-kode og vi anbefaler at du får det gjort i god tid inden nytår. Der findes flere udbydere af LEI-koder. På www.gleif.org kan du finde en liste over samtlige udbydere. Vi anbefaler NordLEI, da de tilbyder registrering via en dansk hjemmeside: www.da.nordlei.org. Udbyderne tager et gebyr for oprettelse samt et årligt gebyr. Priserne ser du på udbydernes hjemmeside.

Du kan finde flere oplysninger om LEI-koder og de nye regler på Finanstilsynets hjemmeside: https://finanstilsynet.dk/Ansoeg-og-Indberet/LEI-kode.